Därför är K103 i kris

Kanalchefen för Göteborgs studentradio, Eva Gustavfsson, förklarar hur allvarlig krisen för K103 faktiskt är och hur man jobbar för att ta sig ur den.

2 kommentarer till Därför är K103 i kris

 1. Angelica skriver:

  Det som inte står någonstans på denna sida är att studentradion är ett AKTIEBOLAG, inte en ideell allmännyttig förening. Självklart ska Göteborgs universitet inte ge pengar till ett misskött aktiebolag. Som förresten gjorde över hundra tusen i vinst 2009…

  Jag tycker att det är oerhört viktigt med en studentradio i staden, speciellt för de individer som är aktiva där. Men att försöka rädda aktiebolget K103 genom att dölja information och försöka framställa sig som ideell studentrörelse är bara falskt. Utan dessa lögner, eller åtminstone halvsanningar, hade antagligen många fler stött radion.
  Själv hade jag gärna blivit stödmedlem i en förening. Men hur blir man ”stödmedlem” i ett aktiebolag?!

  • K103 skriver:

   Hej Angelica, det är ingen hemlighet att K103 är ett aktiebolag. Det är inte heller ovanligt med bolag inom studentvärlden. Som t. ex. Fysiken eller SGS. På 90-talet när kårerna inte längre hade råd att driva studentradion blev vi fristående och ett bolag bildades av de då aktiva studenterna för att hålla ordning på tillgångarna. Universiteten tog över finansieringen och bidrog med pengar i förhållande till hur många studenter respektive hade. Bolagsformen har sina fördelar, men även sina nackdelar. K103 drivs dock som om det vore en ideell förening, med mycket smal budget och har inget vinstintresse. Aktieägarna är en mängd gamla studenter som tycker att det är viktigt att det finns en studentradio i Göteborg, precis som i alla andra stora studentstäder. 2009 kunde K103 efter lång tid av sparande äntligen köpa ett nytt mixerbord. Det som på 80-talet byggdes på Chalmers var vid det laget helt uttjänt. Det är inga billiga saker och blev därmed ett stor tillgång och vinst i vårt bokslut. Det glädjer mig att du håller med oss i att det är en viktigt med en studentradio i Göteborg och hoppas på att du vill stötta allt hårt arbete som studenter idag och de senaste 30 åren lagt ner för att det ska vara verklighet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>